Blotevoetenpad

Afgelopen zomer ben ik een weekend weg geweest. Tot zover niet bijzonder. Ik ging in mijn eentje. En dat was absoluut bijzonder. Een nieuwe ervaring, van te voren zeker spannend, maar wat was het fijn! Ik besloot naar Deventer te gaan, iets wat m’n intuïtie me ingaf. Het bleek een stad met warme mensen, goede kringloopwinkels, eetplekjes voor mensen die in hun eentje zijn (of zijn die overal, moet je het alleen zo kunnen bekijken?) en prachtige natuur.

Op een OV-fiets, met de zon op mijn gezicht en blote voeten op de pedalen, fietste ik richting Hof van Twello waar je een blotevoetenpad kan lopen.

Ik kwam mezelf tegen; keerde halverwege het moeras tóch om, want toch echt te diep. De kiezels masseerden mijn voetzolen, ik tuurde over weilanden en vroeg me af hoeveel bloedzuigers er in de plassen zouden zitten. Als je alleen bent, heb je meer ruimte om alles te observeren. Om je heen en in jezelf. In stilte. Wat een sensaties!

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de yogaweide ontdekte. Ik volgde m’n hart en deed een hele selfieshoot met yogaposes (handig man die zelfontspanner), in de volle zon. En ik ontspande in de hangmat.

Waar ik van tevoren allerlei gedachten had over een heel weekend in mijn eentje, ergens anders, voelde ik daarna vooral: yes, wat was dit fijn! Vertrouwen, liefde en moed.

Zoals Pippi zegt:

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Tuurlijk kun je dat, in je eentje op pad. Je moet het gewoon doen! In m’n agenda is het volgende weekend alweer geblokt. Me, myself and I. Dat is genoeg.

www.hofvantwello.nl voor het Blotevoetenpad
Ik sliep bij Shelter 36 – een aanrader!