Kindercoaching

Als kindercoach neem ik kinderen (soms samen met hun ouders) mee op ontdekkingsreis in hun lijf, naar de sensaties en emoties die het kind daar ervaart. In mijn sessies is de kracht van het kind het vertrekpunt. Doordat de focus daar ligt, werken we wel aan een hulpvraag, maar zijn we niet constant bezig met iets negatiefs aandacht te geven (datgene dat niet goed gaat). Werken vanuit wensen en verlangens maakt dat dingen weer gaan stromen en je vooruit kunt in plaats van terug. In mijn coachsessies maak ik gebruik van yoga en Sherborne Samenspel.

Sherborne Samenspel is, net als yoga, lichaamsgericht. Een echt “doe”-methode, gericht op het vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen en het versterken van de hechting tussen het kind en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s). De spelletjes komen uit de Sherborne bewegingspedagogiek.

Steeds vaker neem ik het kind (of de kind en de ouder samen) mee naar buiten, de natuur in. In de natuur liggen prachtige metaforen voor onze ontwikkeling, onze gevoelens en binnenwereld, voor het oprapen.

Voor welke kinderen kan lichaamsgerichte (natuur)coaching helpen?
Voor kinderen die hun binnenwereld beter willen leren kennen. Voor kinderen die met continue spanning rondlopen. Voor kinderen met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen. Voor welke hulpvraag dan ook; ons lijf vertelt ons namelijk zoveel. Meer dan we kunnen bedenken met ons hoofd.

Als je van binnen iets oplost, of het er simpelweg even mag zijn (het is helemaal oké), is het gedrag daarna vaak anders of krijgt het meer betekenis. Met kinderyogacoaching leren kinderen te voelen, door het moment NU te ervaren. Want alleen het NU kun je voelen. En ze leren dat ze helemaal oké zijn, dat ze er mogen zijn.

Denk je dat kindercoaching van Studio Rafiki iets voor jouw kind is?
Mail of bel me dan met je hulpvraag. Als ik denk dat ik jullie kan helpen, dan maak ik graag kennis.

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt ongeveer een uur.

Investering
* Intake €50,-
* Sessie €65,-

Prijzen zijn incl BTW, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Vinden de sessies plaats buiten de gemeente Utrecht, dan reken ik €0,19 per kilometer.
thumb_IMG_4514_1024