Kindercoaching

Als kindercoach neem ik kinderen (soms samen met hun ouders) in 1-op-1-sessies mee op ontdekkingsreis in zijn/haar lijf, naar de sensaties en emoties die het kind daar ervaart. Kinderen leren om hun hoofd en lichaam te laten samenwerken als een goed team. Elk gedrag heeft een reden. Gedrag van kinderen komt voort uit een onderliggende emotie of behoefte. In mijn coachsessies maak ik gebruik van yoga en Sherborne Samenspel.

In mijn sessies is de kracht van het kind het vertrekpunt. Doordat de focus daar ligt, werken we wel aan een hulpvraag, maar zijn we niet constant bezig met iets negatiefs aandacht te geven (datgene dat niet goed gaat). Werken vanuit wensen en verlangens maakt dat dingen weer gaan stromen en je vooruit kunt in plaats van terug.

Sherborne Samenspel is, net als yoga, lichaamsgericht. We gaan spelletjes doen zonder materialen; alleen met onszelf (ons lijf) en de vloer en soms een deken. Een echt “doe”-methode dus, gericht op het vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen en het versterken van de hechting tussen het kind en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s). De spelletjes komen uit de Sherborne bewegingspedagogiek.

Steeds vaker neem ik het kind (of de kind en de ouder samen) mee naar buiten, de natuur in. In de natuur liggen prachtige metaforen voor onze ontwikkeling, onze gevoelens en binnenwereld, voor het oprapen.

 

Voor welke kinderen kan lichaamsgerichte (natuur)coaching helpen?
Voor kinderen die hun binnenwereld beter willen leren kennen. Voor kinderen die met continue spanning rondlopen. Voor kinderen met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen. Voor welke hulpvraag dan ook; ons lijf vertelt ons namelijk zoveel. Meer dan we kunnen bedenken met ons hoofd.

Als je van binnen iets oplost, of het er simpelweg even mag zijn (het is helemaal oké), is het gedrag daarna vaak anders of krijgt het meer betekenis. Met kinderyogacoaching leren kinderen te voelen, door het moment NU te ervaren. Want alleen het NU kun je voelen.

Denk je dat kindercoaching van Studio Rafiki iets voor jouw kind is?
Mail of bel me dan met je hulpvraag. Als ik denk dat ik jullie kan helpen, dan maak ik graag kennis.
* Deze intake vraagt een investering van €50,-. Als je hierna een goed gevoel hebt en we besluiten verder te gaan, dan plannen we een vervolgafspraak.
* De eerste sessie is €75,-. Dit omdat hier ook een afsluitende sessie aan gekoppeld is. Ik vind het belangrijk om na een traject altijd een punt te zetten. Een duidelijke afsluiting en ‘dankjewel’ is voor kinderen belangrijk. Samen starten, samen afsluiten.
* Alle sessies tussen de eerste en afsluitende sessie zijn €60,-.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Prijzen zijn incl BTW, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Vinden de sessies plaats buiten de gemeente Utrecht, dan reken ik €0,19 per kilometer.

hand-838975_1920