Kindercoaching

Als kindercoach neem ik kinderen en hun ouders in 1-op-1-sessies mee op ontdekkingsreis in zijn/haar lijf, naar de sensaties en emoties die het kind daar ervaart. Kinderen leren om hun hoofd en lichaam te laten samenwerken als een goed team. Elk gedrag heeft een reden. Gedrag van kinderen komt voort uit een onderliggende emotie of behoefte. In mijn coachsessies maak ik gebruik van yoga en Sherborne Samenspel.

Sherborne Samenspel is een lichaamsgerichte methode. We gaan spelletjes doen zonder materialen; alleen met onszelf (ons lijf) en de vloer en soms een deken. Een echt “doe”-methode dus, gericht op het vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen en het versterken van de hechting tussen het kind en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s). De spelletjes komen uit de Sherborne bewegingspedagogiek.

Voor welke kinderen kan lichaamsgerichte kindercoaching helpen? Voor kinderen die hun binnenwereld beter willen leren kennen. Voor kinderen die met continue spanning rondlopen. Voor kinderen met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen.

Als je van binnen iets oplost, is het gedrag daarna vaak anders of krijgt het meer betekenis, omdat je het beter begrijpt. Met kinderyogacoaching leren kinderen te voelen, door het moment NU te ervaren. Want alleen het NU kun je voelen.

Denk je dat kindercoaching jouw kind kan helpen? Mail me dan met je hulpvraag. Als ik denk dat ik jullie kan helpen, dan maak ik graag kennis. Deze eerste sessie (intake) kost €40,- voor 45 minuten. De coachsessies kosten €55,-. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Prijzen zijn incl BTW, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

hand-838975_1920