Scholen – klas in balans

Het is mijn verlangen kinderen, meesters en juffen kennis te laten maken met kinderyoga. Klassen die groter worden en prestatie- en leerdruk zijn dagelijks aan de orde. Kinderyoga kan je klas weer in balans brengen. Studio Rafiki komt graag langs om meer te vertellen of een proefles te geven.

Op dit moment geef ik wekelijks kinderyoga op IKC De Nieuwe School in Waddinxveen. Ik heb ruimte om bij nog een school wekelijks yoga te komen geven. Dit kan in Utrecht en omgeving, of in Zutphen en omgeving.

Dankzij mijn ervaring in het onderwijs, kan ik ook met leerkrachten- / docententeams meedenken over de inzet van yoga en meditatie in het onderwijs. Dit hoeft geen aparte les te zijn, ik kan je ook leren hoe je tussen de lessen met korte oefeningen de energie in de klas kan veranderen: hoe wissel je inspanning en ontspanning af?

De mogelijkheden op een rijtje:

  • Yoga na schooltijd voor de kinderen die dat leuk vinden
  • Yoga in plaats van gym
  • Yoga tijdens een projectweek (Van India tot de woestijn, van de ruimte tot vulkanen)
  • Leerkrachten trainen om hun klas te kalmeren of activeren – Klas in balans
  • Een les voor kinderen die (te) veel in hun hoofd zitten
  • Wekelijk yogales onder schooltijd
  • Heb je zelf een ander idee? Voel je welkom een berichtje te sturen.

Directrice Bianca Jansen van IKC De Nieuwe School over Studio Rafiki: “Monique van Studio Rafiki geeft wekelijks yoga bij ons op IKC De Nieuwe School. Fantastisch om te zien hoe kinderen leren omgaan met prikkels, grenzen aangeven, rust vinden, in hun lijf komen, ontspannen en plezier maken! Wàt een aanwinst! Direct positief effect op gedrag en resultaten in de klas. #datzounoueensverplichtmoetenworden!

 

Hier een kleine sfeerimpressie van yoga bij IKC De Nieuwe School: