Monique Lijftogt

thumb_IMG_3583_1024Mijn naam is Monique Lijftogt. Ik geef sinds 2015 kinderyoga, ben kinderyogacoach, drink graag koffie, ik speel ukelele, ben soms net zo eigenwijs als Pippi Langkous en ik houd van koekjes bakken en bijzondere marktjes. Af en toe schrijf ik over kleine geluksmomentjes.

Waar de naam Studio Rafiki vandaan komt? Rafiki is de wijze aap, die met die blauwe billen, uit de Lion King/Leeuwenkoning. Dat was vroeger mijn lievelingsfilm. Hij is ook een yogi (dat betekent dat hij aan yoga doet). Hij leerde me één van de vele wijze levenslessen uit de film (naast de bekende ‘Hakuna Matata’) over de kringloop van het leven: ‘You must take your place in the circle of life’ en ‘Oh yes, the past can hurt. But, you can either run from it or learn from it’. Voor mij betekent dit dat ik hier op aarde ben om een rol te vervullen. Ik leef het leven zoals het me toekomt; alles wat gebeurt, gebeurt met een reden. Ik geloof dat je kunt groeien, elke dag weer – en dat wil ik ook meegeven aan kinderen en hun ouders.

Daarnaast heeft Rafiki nog een mooie betekenis: het staat voor ‘vriend’ in het Swahili. Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf; het heeft mijn lichaam, mind en adem dichter bij elkaar gebracht.

Kersen aan je oor, ga ervoor

Deze Six Word Story schreef een vriendin voor mij. Het symboliseert mijn verlangen (innerlijke) kinderen in hun kracht te zetten. Je bent wie je bent en dat is helemaal oké. Speel, lach, verwonder en groei!


 

Monique van Studio Rafiki volgde opleidingen bij de Jip & Jan Academie (zij is terug te vinden in het kwaliteitsregister) en Sherborne Samenspel. Sinds oktober 2017 is zij ook gecertificeerd Wobbelyogadocent en opgenomen in het register.

keurmerk Jip & Jan Academie

Tevens is Monique met Studio Rafiki lid van Beroepsorganisatie Adiona. banner-adiona

 

 

 

 

Wat Monique zoal heeft gedaan op relevant gebied:

– opleiding Kinderyoga & Kinderyogacoaching bij de Jip & Jan academie
– yoga voor de kinderbuik bij de Jip & Jan academie
– yoga voor hooggevoelige kinderen bij de Jip & Jan academie
– opleiding Sherborne Samenspel bij Hechter!/Sherborne Nederland
– Peuteryoga en -massage bij Weideblik
– specialisatie Wobbelyoga
– 3 jaar observeren in klassen voor Blink Educatie