Yoga voor de kinderbuik

Yoga voor de kinderbuik is gericht op het buikgebied heeft een positief effect op functionele buikpijnklachten bij kinderen. Functionele buikpijn is onbegrepen buikpijn waarvoor geen lichamelijke oorzaak wordt gevonden. Kinderen met onbegrepen buikpijn hebben vaak buikpijn die wekelijks tot dagelijks optreedt. De pijn kan van grote invloed zijn op het dagelijks functioneren.

Kinderen krijgen praktische tools aangeboden d.m.v. bewegings-, adem, ontspannings- en meditatie oefeningen, om om te leren gaan met buikpijnklachten. De oefeningen kunnen de ervaring van pijn veranderen waardoor het kind een positievere levensinstelling krijgt. Het leert ze de kunst van het ontspannen en loslaten. De adem is een belangrijk onderdeel binnen deze workshop omdat spanning, stress en de adem nauw samenhangen met elkaar.

Studio Rafiki kan kinderen individueel begeleiden met yoga voor de kinderbuik. Hier gaat een kennismaking aan vooraf, om te kijken wat de behoeften zijn. Yoga voor de kinderbuik is niet bedoeld in plaats van hulp vanuit de gezondheidszorg.

In de Margriet stond onlangs een artikel over Judith M. Deckers-Kocken en de onderzoeken die zij deed naar buikpijn. Lees het *hier*.